Botulinum Toksini Uygulaması (Botox)
Günümüzde yüz bölgesindeki estetik uygulamalar arasında en sık kullanılan prosedür “Botulinum Toksini” enjeksiyonudur. İki farklı ticari formu (Dysport, Botox) bulunan toksin, genel olarak Botox ismi ile anılır. Görece düşük maliyet, hızlı etki, düşük yan etki potasansiyeli gibi avantajları sayesinde, bu uygulama birçok kliniğin vazgeçilmezi durumundadır. Sanılanın aksine, sadece kadınlarca değil ekleklerce de tercih edilen ve sıklıkla uygulanan bir prosedürdür.
Yüz bölgesindeki kırışıklık alanları, hastanın da beklentileri doğrultusunda belirlendikten sonra, enjeksiyon yapılacak bölgelere ait fotoğraflar alınır. Yapılan enjeksiyonlar tipik olarak 10 gün içerisinde tekrar değerlendirilir. Fotoğraf alındıktan sonra, gerekli görülen bölgelere ek enjeksiyonlar yapılır. Bu sayede kırışıklıklar azaltılır ve yüz estetiğinde istenen etki gayet kontrollü bir şekilde oluşturulmuş olur. Tüm bu enjeksiyonlar insülin enjetöründen daha ince bir iğne ile yapıldığı için, gayet konforlu bir prosedür olduğunu söylemek mümkündür.
Her seans sonrasında, kırışıklık bölgelerine uygulanan botulinum toksininin dozu ve enjeksiyon tarihi hasta kayıt formuna yazılarak hasta ile ilgili detaylar kayıt altına alınır. Uygulamanın senede 3-4 defa tekrar edilmesi planlanır.
Diş sıkma/gıcırdatma alışkanlığı (bruksizm) bulunan hastalarda çiğneme kaslarına uygulanan botulinum toksini enjeksiyonları, gece plağı kullanımı ile beraber çiğneme sistemi açısından olumlu sonuçlar vermektedir.
Bir cevap yazın